La CUP de Figueres es mostra satisfeta per la implementació del pla de senyalització que va proposar amb una moció el desembre de 2018. En aquells moments el govern de Jordi Masquef es va abstenir i la resta del plenari van votar-hi afirmativament.

Per la candidatura, la mobilitat és «un dels problemes importants» que té la ciutat i confia que la nova senyalització sigui «un primer pas per seguir avançant cap a una mobilitat que doni preferència als vianants», informen en el seu comunicat. Per la formació de l'esquerra independentista s'han de fer passos cap a la pacificació del trànsit rodat i dotar de més aparcaments a les entrades de la ciutat. Alhora, afirmen que s'han de senyalitzar les rutes a peu des dels aparcaments fins al centre de la ciutat i els punts de més interès com són els museus o la Rambla. Unes rutes que consideren que haurien de ser amables, netes, amb bona il·luminació i mobiliari urbà adequat.

Per últim, la CUP vol fer valer la seva influència en l'actual govern municipal per tal que s'afrontin els reptes de mobilitat més importants de la ciutat. En aquest sentit, volen que el govern es plantegi avançar en el projecte de la ronda nord, així com aconseguir la gratuïtat de l'autopista AP-7 en el tram figuerenc i promoure la creació d'una nova sortida oest d'aquesta. Per la CUP, afrontar aquestes tres propostes és cabdal per aconseguir «un canvi de fons» en la mobilitat de la ciutat.