Durant la recent campanya comercial de Nadal a Figueres, l'Ajuntament i la Guàrdia Urbana van dur a terme entre el 12 de desembre i fins al 10 de gener, un dispositiu de vigilància i policia de proximitat a la zona comercial del centre de la ciutat.

L'objectiu del dispositiu policial iniciat ha estat incrementar la seguretat en la zona comercial del centre de Figueres coincidint en un període de l'any on es concentra una gran afluència de públic per realitzar les compres de Nadal o participar en les diferents activitats programades.

En el transcurs del dispositiu de seguretat es van realitzar un total de 115 visites a establiments comercials del centre de la ciutat a través de tres patrulles a peu de la Guàrdia Urbana. D'aquestes visites, 15 es van realitzar mitjançant una patrulla mixta en col·laboració entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra. Durant aquest període es va produir un robatori en un establiment comercial que finalment, la Guàrdia Urbana de Figueres va poder identificar al presumpte autor i recuperar els objectes sostrets.

Paral·lelament a aquestes visites, i dins del dispositiu especial de seguretat del Nadal, el grup de proximitat dels Mossos d’Esquadra de Figueres va realitzar un patrullatge amb 50 visites a diferents comerços de la ciutat.

El vicealcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, ha destacat que "si bé la seguretat a millorat a Figueres en els darrers mesos, les dades n'indiquen que teníem un repunt en els furts als comerços que causaven sensació d'inseguretat en una ciutat comercial com Figueres. És per això que vàrem plantejar aquest dispositiu que ha donat molts bons resultats i que ens permet acostar la policia a la ciutadania i comerciants".