En el marc del Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) que es duu a terme a l'ABS l'Escala, a partir d'aquest mes de gener, cada últim divendres de mes a les 11 h del matí, s'organitza una caminada de dues hores des del CAP fins a Sant Martí d'Empúries. La sortida i l'arribada són des de la porta del Centre d'Atenció Primària i el recorregut és de 7 quilòmetres aproximadament. L'activitat és totalment gratuïta i va a càrrec de professionals de l'ABS.

Aquesta proposta busca promoure la pràctica d'activitat física entre els usuaris, a la vegada que es crea una xarxa local per promocionar un estil de vida saludable. Dos objectius que es corresponen plenament amb els del PAFES, una iniciativa del Departament de Salut nascuda al 2005 per promoure l'activitat física saludable entre la població.

La idea d'organitzar una caminada mensual neix de l'experiència de l'any passat, en què per primer cop l'ABS l'Escala va adherir-se en el Mes de l'activitat física i el Dia Mundial de l'Activitat Física (6 d'abril), participant al Repte saludable i organitzant una sortida a peu fins a Sant Martí d'Empúries.

Aquesta iniciativa forma part del seguit d'accions que impulsa la Fundació Salut Empordà per promoure l'educació per a la salut en la població de l'Alt Empordà.