L'Ajuntament de l'Escala està finalitzant l'actuació de millora del nucli de Sant Martí d'Empúries que va iniciar al novembre, uns treballs que es preveien acabar en dos mesos i que han suposat una inversió d'uns setanta mil euros.

Durant els mesos de novembre i desembre, s'ha adequat l'entrada al nucli, millorant la zona de les escales, l'enjardinament del talús, el paviment de la plaça Major i els carrers. Una de les actuacions ha sigut sobre les males herbes en espais públics. De fet, el projecte tenia aquests dos objectius: resoldre la problemàtica de les males herbes en carrers i espais públics i els pendens de la plaça per millorar el desguàs de l'aigua de pluja.

La primera fase que es va executar va consistir a retirar el sauló amb grava que hi havia a les escales, places i juntes de carrers i parets, per col·locar-hi sauló sòlid, amb l'objectiu d'evitar la proliferació de les males herbes i reduint les necessitats de manteniment. Aquesta actuació ja es va dur a terme a l'espai del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries.

Abans de Nadal les tasques de millora de Sant Martí d'Empúries han avançar a bon ritme, i s'han acabat tots els treballs previstos. Malgrat això, caldrà esperar a després de les festes per veure enllestit tot el projecte, ja que encara falten detalls per acabar.