Renfe apuja el preu dels bitllets de tots els seus trens, de forma que el de l'AVE s'encareix un 1,10% i els de Rodalies i Regionals s'incrementen un 1%, segons ha informat la companyia ferroviària pública. L'operadora actualitza el preu dels seus trens d'alta velocitat convencionals mentre està ultimant el llançament del nou AVE de baix cost, l'AVLO, en la línia Madrid-Barcelona i en la vigília d'afrontar la competència d'altres companyies quan el transport de viatgers en tren es liberalitzi a finals d'any.

Sigui com sigui, l'increment d'un 1,10% que s'aplica, a partir de l'1 de gener del 2020, al bitllet de tots els AVE i Llarga Distància és la primera pujada de preu que aquests trens registren en tres anys, tenint en compte que van experimentar un encariment de l'1% el maig del 2017. Renfe atribueix aquesta mesura a l'«increment previst» del nou cànon que prepara Adif. Això es refereix a l'import que la companyia titular i gestora de la xarxa ferroviària cobra als operadors per l'ús de les vies i les estacions de ferrocarril.

Pel que fa als trens de Rodalies, l'1% que Renfe aplica és el primer increment des del 2015. Per la seva banda, quant al servei de Mitjana Distància, els trens de trajectes regionals experimenten una puja també d'un 1%. Pel que fa als Avant que circulen per les línies d'AVE, el bitllet senzill també experimenta un augment de preu, en aquest cas d'un 1,2%, si bé els «abonaments multiviatge» es mantenen sense cap mena de variació tarifària.

L'increment de tots aquests trens, considerats de servei públic, és, tot i així, inferior a la del 3,5% i del 5,7%, respectivament, que van registrar els regionals convencionals i els Avant aquest 2019, després que havien romangut congelats des del 2015.