L'Ajuntament de Figueres ha repartit, bústia a bústia, un full informatiu en què detalla les recomanacions i la informació de servei sobre els canvis de ruta que s'han aplicat amb motiu de la cavalcada de Reis del 5 de gener del 2020. En el full, hi apareix un plànol per tal que el públic sàpiga si el lloc triat per costum per veure la desfilada està afectat pels canvis.

El punt de sortida serà la plaça de la Creu de la Mà, com ja era habitual; i el recorregut el dibuixen, per aquest ordre, el carrer Nou, el carrer Castelló, la plaça del Gra, el carrer Rutlla, el carrer Blanch, el carrer Caamaño i el punt de destí, que és la Rambla.

Agnès Lladó, l'alcaldessa, és l'autora de l'escrit que apareix en aquest full informatiu i destaca que la Rambla té una capacitat d'espectadors que multiplica per deu la que tenia la plaça de l'Ajuntament.

Els canvis s'han aplicat, segons l'alcaldessa, amb l'objectiu de fer una cavalcada de Reis més inclusiva, més participativa, més propera. En el mapa que apareix en el pamflet, s'hi detallen, d'una forma destacada, dades d'interès per a les persones amb algun tipus de discapacitat. Per exemple, tot l'entorn de la plaça del Gra és una zona de baixa intensitat sensorial (reducció de volum, absència d'efectes sonors i lluminosos estridents), i en una part de la Rambla s'habilitarà una grada adaptada per a persones amb diversitat funcional.

Entre les recomanacions, cal prendre nota de:

  • El dia de la cavalcada, recordeu que la majoria dels carrers estaran tallats a la circulació ja des de primera hora de la tarda. Desplaceu-vos a peu i ocupeu, una hora abans de l'inici de la desfilada (19.00 hores), l'espai des del qual teniu previst veure-la.
  • Per seguretat, manteniu-vos en un lloc fixe des del qual veure la comitiva i no la seguiu. La Guàrdia Urbana no permetrà que hi hagi persones que la vulguin avançar. Qui, un cop passada la comitiva, la vulgui seguir, s'haurà de posar darrere del vehicle de tancament.
  • Un cop començada la cavalcada, no es permetrà el trànsit de persones entre la plaça d'Ernest Vila i la Rambla, passant pel carrer Nou.
  • Així mateix, no es permetrà l'accés a la Rambla a les persones que segueixin la comitiva sense formar-ne part, atès que ja serà plena de públic.
  • Vetlleu pels vostres infants: no deixeu que baixin de la vorera per recollir caramels. Tingueu present que, a part dels figurants, la comitiva està integrada per vehicles articulats i que la seva maniobra pot ser imprevisible.
  • La zona destinada a persones amb alta sensibilitat sensorial és un segment del recorregut on els efectes sonors i la il·luminació es disminuiran per tal que en puguin gaudir aquelles persones a qui l'excés d'estímuls els pot provocar estrés. No cal inscriure's, però si escolliu aquesta opció, sigueu respectuosos amb la proposta.
  • La zona destinada a persones amb diversitat funcional té l'aforament limitat. Per tal d'inscriure's, cal contactar amb el correu alcaldia@figueres.org.