Vilajuïga és terra de vinyes. Tenint ben present aquest concepte, un grup de persones voluntàries del poble ha aixecat una proposta de dinamització nadalenca diferent i especial: ceps de vinya decorats. Des de principis del mes de desembre, els ceps adornen diferents comerços locals, entitats i carrers del municipi.

Des de l'Ajuntament de Vilajuïga s'ha donat tot el suport possible a aquesta iniciativa, repartint porta a porta els ceps trets d'unes vinyes velles, amb l'objectiu que tothom els utilitzi per fer decoriacions al seu gust. «Celebrem la bona acollida de la iniciativa, i la col·laboració dels comerciants», afirmen des del consistori. De fet, la implicació local va arribar fins a tal punt que fins i tot persones particulars n'han demanat per decorar les seves pròpies llars, sumant-se a aquesta iniciativa, i apostant per una decoració alternativa a la tradicional.

La idea d'aquesta decoració tan particular va sorgir en el marc d'un grup de treball format per l'Ajuntament i en el qual s'han unit diverses persones i comerços per organitzar diversos temes relacionats amb el Nadal al municipi. En aquest grup, l'Associació local El Garrollar també hi ha tingut molt de pes.

En total, a la iniciativa hi han participat una vintena de comerços i restaurants locals; cinc entitats del poble i també l'Escola Santiago Ratés, la Llar d'Infants Els Nins i l'Espai Jove.