Un total de 22 alumnes de tercer i quart d'ESO i batxillerat, de l'institut El Pedró de l'Escala van participar en un intercanvi amb un institut francès, el Collège la Dombes, de Saint André de Corcy, un poble situat a prop de Lió.

Durant el novembre, els escalencs van rebre durant una setmana els seus companys francesos. «Van conviure amb les famílies i vam preparar diferents activitats culturals per tal que coneguessin el nostre poble i la nostra regió», diu Sílvia Havard, la professora de francès. Una de les activitats més destacades va ser una sortida a Girona, en la qual els guies turístics van ser els mateixos alumnes.

Al març viatjaran a França

La segona part de l'experiència tindrà lloc a principis de març, quan el trajecte es farà a la inversa: de l'Escala a França. Allà també es faran diferents activitats culturals per continuar enfortint els seus lligams. Tot i que és el segon any que els alumnes escalencs estableixen vincles amb els francesos, amb anterioritat aquest centre educatiu ja havia participat en experiències similars, dues vegades amb un institut de Perpinyà, i un cop amb un d'Avinyó.