16 de desembre de 2019
16.12.2019
Sostenibilitat

Catalunya ha estat escollida per promoure l'ecoturisme a l'Europa mediterrània

S'invertiran 3,6 milions d'euros en diverses àrees protegides i es calcularà el seu impacte econòmic, social i ambiental

16.12.2019 | 10:23
La cala Jòncols del Parc Natural de cap de Creus.

Catalunya és una de les regions mediterrànies d'Europa que impulsaran accions pilot de foment de l'ecoturisme dins de les seves àrees protegides fins el 2022 a través del projecte europeu Interreg DestiMED PLUS. Aquest projecte suposarà la inversió de 3,6 milions d'euros en diverses àrees protegides i es calcularà el seu impacte econòmic, social i ambiental. La iniciativa pretén que els responsables de les polítiques regionals apliquin mesures transversals que vinculin el turisme amb la conservació, incidint en la creació de nous productes ecoturístics en àrees naturals protegides. Això ha de comportar la millora local i sectorial, amb estratègies de planificació integrada i eines efectives de gestió, mesura i promoció de l'ecoturisme.

Coordinat per la regió de la Lazio (Itàlia), també formen part del projecte la Fundació Universitària Balmes (Universitat de Vic), la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) – MED (Andalusia), la Conselleria de Medi Ambient i Ordenació del Territori d'Andalusia, la regió de Creta (Grècia), l'Agència per al Desenvolupament de la Regió del Sud de l'Egeu (Grècia), l'Agència Nacional d'Àrees Protegides d'Albània, la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes (Bretanya francesa), el Departament de medi ambient, conservació de la natura i política forestal de Sardenya (Itàlia), l'Agència de Turisme de Còrsega (França), i l'Institut de Turisme de Croàcia, segons informa el Govern en un comunicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent