L'Ajuntament de Figueres ha organitzat aquest matí a l'Auditori Caputxins una trobada amb diferents municipis de la comarca. A la reunió hi han assistit també l'alcalde d'Olot, Josep Berga, el regidor de Promoció Econòmica d'Olot, Estanis Vayreda, i representants de la comarca del Berguedà.

Els objectius són, per una banda, compartir informació sobre la captació de recursos europeus i, concretament, sobre els transfronterers POCTEFA i, per una altra, teixir aliances amb la zona de la Garrotxa «perquè creiem que és una de les maneres de transformar el territori», explica l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó.

Lladó valora aquesta jornada com un dia «important» per Figueres i la comarca amb el qual els municipis participants es puguin empoderar i liderar la transformació social i econòmica que necessita la zona. «No podem continuar perdent oportunitats, Figueres i la comarca han d'entrar de ple en el segle XXI», ha declarat.

Des de l'Ajuntament d'Olot han compartit amb els municipis presents la creació de l'Agència de Desenvolupament Econòmic de la Garrotxa, un pol per generar oportunitats econòmiques que Figueres també vol desenvolupar, «estem convençuts que necessitem una Agència d'aquests tipus a la comarca, que sigui un referent i que permeti crear moltes més oportunitats a nivell econòmic», assegura Lladó.

Un altre dels potencials de Figueres per teixir aliances amb la Garrotxa és l'estació de l'AVE. La seva ubicació i proximitat amb la comarca veïna «ens pot ajudar molt a augmentar les oportunitats i fer estratègies compartides».

En aquest sentit, l'alcaldessa ha explicat que estan treballant juntament amb l'Ajuntament de Vilafant per desenvolupar la zona i que ja tenen programades reunions amb el Departament de Territori i Sostenibilitat.