El Govern de la Generalitat ha nomenat aquest dimarts el fins fa poc president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), David Saldoni, nou director general de Transports i Mobilitat en substitució del figuerenc Pere Padrosa, que va accedir al càrrec fa quasi set anys durant l'etapa de Santi Vila com a titular del Departament de Territori i Sostenibilitat. Padrosa, deixa la conselleria a petició pròpia per tornar al sector privat.

Pere Padrosa i Pierre, nascut a Figueres el 1965, és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i Màster en Alta Direcció d'Empreses per IESE. Vinculat de tota la vida a l'empresa familiar Transports Padrosa, companyia fundada pel seu avi amb seu a Llers.

Va formar part de Junta Directiva de la CEOE entre 2008 i 2010. Va ser vicepresident de la Unió Internacional del Transport per Carretera (IRU) i president de el Consell de Transport de Mercaderies d'aquest organisme. També va presidir l'Associació de l'Transport Internacional per Carretera (Astic).

David Saldoni (Sallent, 1976) ha estat alcalde del seu municipi des del 2001 fins aquest any i anteriorment havia estat regidor del consistori ocupant diverses responsabilitats, concretament de Joventut i Comunicació (1999-2003); de regidor a l’oposició (2003-2007); de tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones i regidor de Benestar, Educació, Esports, Infància i Joventut (2007-2011) i de Seguretat i Mobilitat, Benestar i Hisenda.