A proposta del grup municipal Junts per Figueres, el ple celebrat aquest dilluns va aprovar per unanimitat proposar al Ministeri de Foment la construcció de l'accés oest a l'autopista AP-7. Com va explicar el regidor Carles Arbolí, es planteja ara aprofitant la finalització del contracte de concessió amb Abertis l'agost de 2021.

Des del govern, el regidor d'Urbanisme, Xavier Amiel, va agrair la proposta i va explicar que ja han mantingut les primeres reunions amb l'Ajuntament de Vilafant, «que ens consta que fins ara no s'havien produït», va senyalar. A més, Amiel assegura que l'Ajuntament «ja té dia i hora» per parlar amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, «per presentar la nostra proposta, per conèixer el seu posicionament i poder tenir el seu suport davant de Foment», indicà. Ciutadans també va donar-hi suport, tot i que creuen «que és important fer reunions amb representants i veïns de la zona oest», va matisar la regidora Elisabet Guillén.

Neteja

L'Ajuntament de Figueres allibera 430.772,44 euros de la partida «Nou Servei de RSU, Neteja viària i deixalleria», i 171.859,38 de la partida «Nou Servei manteniment parcs i jardins» perquè Fisersa Ecoserveis SA pugui finalitzar el Pla de Gestió de 90 dies que havia previst fins a finals d'any. Un cop coneguda la resolució del Tribunal de Contractes del Sector Públic a favor de les empreses recurrents i que obliga a anul·lar l'adjudicació del nou servei, «tenim l'obligació de garantir el servei i el seu finançament», va indicar l'alcaldessa, Agnès Lladó.

En un altre punt de l'ordre del dia, s'aprova unànimement ampliar la moratòria de l'ordenança de terrasses fins al 31 de març per «tenir temps de consensuar-ho amb el sector», va justificar Lladó, i arribar a temps perquè no s'apliqués l'1 de gener, quan finalitzava la primera moratòria. Tots els grups aproven també la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la Unesco que, segons la regidora Ester Marcos, compromet a «passos per fer la ciutat més sostenible».

Mocions

Aquest ple va comptar amb vuit mocions de l'oposició. Tres de les que va portar Ciutadans eren les que no havien superat la urgència en l'anterior (ocupacions il·legals; sistema d'emergències a comerços; i pistoles Taser), i cap va ser aprovada pel govern perquè asseguren que ja hi estan treballant.

A proposta de JxF, tira endavant impulsar el desplegament de la tecnologia mòbil 5G amb les companyies telefòniques. També de forma unànime, s'aprova la moció de Ciutadans de modificar el Reglament Orgànic Municipal.