2

Imatges de la llevantada a la costa de l'Empordà

Segons informen el Servei Meteorològic de Catalunya (meteo.cat), el temporal d'avui està afectant directament el litoral i, sobretot, a la meitat nord del territori.

A l'Alt Empordà, hi ha una alerta de mar brava i a municipis com l'Escala s'han registrat onades de fins a 4 metres d'alçada.

Es manté l'alerta INUNCAT i des de Protecció Civil recomanen no apropar-se a les zones de la costa on les onades trenquen amb força i que es respectin les restriccions d'accés en aquests punts. Així i tot, nombroses persones han aprofitat per apropar-se a immortalit-zar el moment que ha deixat imatges impactants.

L'Ajuntament de Cadaqués, davant la previsió del temporal, ja va informar ahir als veïns que hi hauria restricció d'accesos en alguns carrers aprop de la riera.

A banda de les precipitacions i de la mala mar, també bufa el vent amb força. A Portbou ja s'ha donat una ratxa màxima de més de 59 quilòmetres hora però també, hi ha vent de l'est en punts menys habituals.

Segons el meteo.cat la previsió per les pròximes hores és que continuarà la llevantada i el nivell d'alerta de mar brava es mantindrà fins a les primeres hores del matí, a partir del migdia de demà baixarà tres punts fins a maregassa (onades superiors a 2,5 metres).