La comunitat senegalesa que resideix a Figueres i representants d'altres municipis de Catalunya, com Arbúcies o Pineda de Mar, van celebrar, el 30 de novembre, una trobada a la capital altempordanesa d'intercanvi d'experiències i interessos comuns.

A la reunió, que es va fer al Centre Cívic Joaquim Xirau, a la Marca de l'Ham, hi van assistir representants del Senegal com Ibrahima Barry, president del Consell Interdepartamental de Vélingara, i Kalidou Mbarri, alcalde de Némataba, una comunitat rural situada al centre-sud del país africà, juntament amb la participació de Bono Traore, funcionari del govern del Senegal a París.

A més, la trobada va comptar amb la intervenció del regidor d'Acció Cívica de l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, el qual va destacar que «Figueres és un crisol de cultures i la comunitat senegalesa n'és un bon exemple». «Ha estat un plaer acollir aquesta trobada i reunir-nos amb polítics del Senegal per intercanviar experiències i conèixer més les dues realitats», va comentar Pere Casellas.