Aquest cap de setmana s'ha celebrat la primera gala benèfica per a la investigació del càncer infantil al Castell de Peralada. L'Associació Albert Sidrach va ser l'amfitriona d’aquesta cerimònia filantròpica en benefici de l'Hospital Sant Joan de Déu per la investigació del Sarcoma d'Ewing, càncer infantil. El sopar de la gala es va celebrar al nou complex del Castell de Peralada, que va ser testimoni d’aquest esdeveniment solidari en benefici de la recaptació de fons per a la investigació de la malaltia.

L’acte va suposar tot un èxit, en especial considerant que es tracta d’una associació nascuda aquest 2019. Va comptar, no només amb la presència de diverses autoritats, sinó també amb més de 600 persones que, un mes posterior a fer-se públic l’acte, ja havien exhaurit totes les entrades.

La gala, presentada per l’Elisabet Carnicé, es va iniciar amb la recepció d’“Always drinking Marching Band”, seguidament es va mostrar la cançó que el cantant i guitarrista Natxo Tarrés ha dedicat a l’Albert Sidrach. Això va donar inici als parlaments, començant per la Laura Díaz, com a Presidenta de l’associació i mare de l’Albert, seguit de la Glòria Garcia, com a Cap de Departament de l'Obra social INFANCIA de l’Hospital Sant Joan de Déu i donant pas a les autoritats: Sr. Pere Torrent, com a Alcalde de Peralada, Sr. Jordi Masquef, com a representant de la Diputació de Girona i Sr. Pere Vila, Delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona.

L’Associació Albert Sidrach agraeix, en un comunicat, als assistents, participants, patrocinadors, patrocinadors de taula i a totes les persones i organitzacions que ho han fet possible a través de les seves aportacions. Considerant la venda de 800 tiquets de gintònic solidari que els comensals van poder comprar in situ, la gala va concloure amb un total recaptat de 25.000 euros en benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu, per a la investigació del Sarcoma d’Ewing, càncer infantil.SOBRE L’ASSOCIACIÓ ALBERT SIDRACH

Ha estat creada per part de familiars i amics de l’Albert Sidrach, jove que ens va deixar mentre lluitava contra el Sarcoma d'Ewing. Quan es van trobar en aquesta situació, van descobrir que actualment no existeixen tractaments prou eficaços en tots els casos del Sarcoma d'Ewing, ja que es considera una malaltia minoritària i, com a tal, no gaudeix de la mateixa prioritat que les malalties amb una prevalença més elevada.

En trobar-se en aquesta situació, van decidir unir-se i formar aquesta associació amb la finalitat de recaptar la quantitat més gran possible de fons per a la investigació del Sarcoma d’Ewing.