El portaveu de Ciutadans (Cs) a la ciutat de Figueres, Héctor Amelló, ha presentat una moció per a ser debatuda en el següent ple municipal en la qual proposa la construcció d'una residència per ancians al llarg de 2020 i reclama al govern local que centri tots els seus esforços a donar compliment d'aquesta demanda. “Esperem que ningú s'oposi a la nostra proposta de construir aquesta residència perquè és un projecte urgent i que es ve arrossegant des de fa una dècada”, ha indicat el regidor.

En la moció presentada, el regidor liberal reclama al govern municipal que insti a la Generalitat de Catalunya a realitzar tots els tràmits necessaris per a executar l'obra el 2020 i aconseguir que Figueres disposi d'un segon centre geriàtric públic amb 120 places més altres 30 places de centre de dia. “I si això no és possible que se signin els convenis, es compleixin els acords i es destinin partides entre els Serveis Territorials, la Fundació Salut Empordà i l'Ajuntament per a materialitzar la residència”, ha remarcat.

Per Amelló, la construcció d'aquesta nova residència per ancians és “de gran urgència donada l'evolució demogràfica de Figueres i el conjunt de l'Alt Empordà”. De fet, la ciutat de Figueres compta amb més de 6.700 persones majors de 65 anys, una taxa d'envelliment del 14,8% aproximadament i un índex de senectut (persones majors de 84 anys) superior al 17,6%, una xifra similar al conjunt de la comarca que té una taxa d'envelliment del 17,5% i un índex de senectut del 15,2%. “Aquestes dades demostren per si mateixes que la segona residència ha de ser una prioritat perquè l'envelliment demogràfic està plantejant una nova situació social que ha de ser atesa” ha finalitzat.