A partir de demà, dijous 28 de novembre, l'Ajuntament de Roses posa a disposició de la ciutadania el calendari fotogràfic que edita anualment pels volts de Nadal per il·lustrar, en aquest cas l'any 2020, amb imatges de la població. En aquesta ocasió, el protagonisme recau en el patrimoni natural i cultural de Roses, amb un recull de fotografies realitzades per Xavier Arnau.

Aquest migdia, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan; el regidor de Cultura, Èric Ibáñez; i el fotògraf Xavier Arnau, han presentat el calendari que es podrà recollir, partir de demà, a l'Ajuntament, a l'Oficina de Turisme i a la Biblioteca de Roses.

A través d'una selecció de 13 fotografies (12 mesos més portada), Xavier Arnau ofereix un recorregut per diferents escenaris naturals de Roses (camins de ronda, cales...); imatges panoràmiques del Pic de l'Àliga, del Cap Norfeu, de la badia, de la Ciutadella i del dolmen de la Creu d'en Cobertella); i escenes festives i de tradicions de la vila com el castell de focs artificials a la platja Nova o la representació d'Els Pastorets del Grup de Teatre de Roses, fruit del seu treball com a fotògraf.

L'Ajuntament de Roses edita el calendari anual que posa gratuïtament a disposició de veïns i visitants del municipi des de l'any 2006. D'aquesta manera, ofereix un obsequi als vilatans, com anticipi de les festes nadalenques, plasmant cada any les diverses visions i atractius de Roses a través del treball fotogràfic d'artistes i professionals vinculats al municipi.

Com en edicions anteriors, el nombre d'exemplars editats ha estat de 3.000, la distribució dels quals s'inicia dijous 28 novembre, fins a la fi d'existències. Els punts de distribució on es poden dirigir els interessats que desitgin obtenir un exemplar són la Biblioteca Jaume Vicens Vives, l'Oficina de Turisme i el Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) de l'Ajuntament.