«Roses està en obres» sosté l'alcaldessa del municipi, Montse Mindan. I és que s'està treballant en més d'una desena d'obres, entre les quals es troben en execució, les que estan en procés d'adjudicació i les que es troben en licitació. Aquesta setmana passada es donaven per acabades les obres del nou passeig i mirador sobre el port pesquer de Roses, que transcorre fins a l'antiga planta de filatejat. El projecte ha suposat la incorporació d'un espai de més de 6.000 m2, entre voreres i cobertes dels edificis del port, on s'ha creat un ampli mirador sobre la badia. Aquestes obres han comptat amb un pressupost de 387.000 euros. Ara, el projecte prosseguirà amb la fase de renovació d'enllumenat públic, obres que estan en procés d'adjudicació.

Aquests dies s'estant acabant els lavabos del primer pis del castell de la Trinitat, les de la plaça del Mas Oliva, i l'espai correcan perquè els gossos rosincs tinguin un espai propi i habilitat per córrer i sociabilitzar-se. Però al consistori rosinc li resta pendent poder donar per completada la SUF. Per això, només falta aconseguir que l'enllumenat sigui una realitat. Aquest tràmit,que està pendent des del mes de maig, donarà pas a poder utilitzar-la i fer la concessió dels diferents espais a les entitats que hi concorrin.

El que també veu la llum, després de quatre mesos de retard, és l'espai del Mas de les Figueres, on s'hi estava col·locant una malla per donar l'obra per acabada. Roses tindrà ja el jardí públic davant del mar.

Les obres que comencen ara són les del rocam costaner de la punta de la Poncella de Roses, un Espai d'Interès Geològic. El projecte té un pressupost de 111.963 euros i un termini de cinc mesos, i amb ell es pretén donar visibilitat als afloraments geològics, adequant i fent accessible la seva visita a través d'un petit itinerari senyalitzat.

Entre els projectes que l'Ajuntament de Roses posa sobre la taula per tirar endavant la seva adjudicació i execució de manera immediata, hi figuren la plaça de Santa Margarida i l'Aula Gastronòmica, situada al Port Pesquer. L'enllumenat de la Quana i l'asfaltatge de diferents carrers del municipi es preveu que també passin a adjudicar-se aviat, i que la seva execució esdevingui a finals d'any.

  • En obres: Plaça del Mas Oliva i Mas de les Figueres, Rocam, lavabos del castell de la Trinitat i enllumenat SUF
  • En procés dadjudicació: Enllumenat del passeig del port, plaça de Santa Margarida i Aula Gastronòmica
  • En licitació: Enllumenat de la Quana i asfaltatge de carrers