L'Ajuntament de Figueres ha finalitzat els treballs de substitució de dues calderes de gasoli per una nova caldera de biomassa de 300 kW de potència per abastir els dos edificis de l'escola que es van iniciar el passat mes de setembre.

La nova instal·lació ha comportat la construcció d'una nova sala de calderes ubicada al pati del centre per allotjar la caldera i la sitja per a l'estella, material emprat per a la crema i obtenció de calor. A més, els treballs han permès la sectorialització climàtica dels dos edificis escolars amb sondes de temperatura independents per ajustar la temperatura a les seves respectives necessitats i nous sistemes de monitoratge i telegestió per ajustar el seu funcionament a les necessitats de confort tèrmic de cada moment.

Juntament amb la nova caldera de biomassa, l'Ajuntament de Figueres ha substituït un total de 27 radiadors de l'escola Salvador Dalí per nous radiadors amb una major eficiència energètica, així com s'ha procedit a la substitució de 56 fluorescents amb tecnologia LED. Es preveu que durant el mes de desembre, l'Ajuntament procedeixi a la millora de la climatització del gimnàs de l'escola amb la substitució dels actuals aerotermos per nous models més eficients i silenciosos.

Estalvi econòmic anual de 12.755 euros

Estalvi econòmic anual de 12.755 eurosEl pas de la utilització del gasoil a la biomassa representarà una reducció de les emissions de CO2 a l'atmosfera de 68 tones anuals i un estalvi econòmic anual 12.755 euros aproximadament. En el seu conjunt, els treballs han tingut un cost de 168.319,07 euros, els quals han estat finançats a través de fons FEDER per part de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el mateix Ajuntament de Figueres.

La regidora de Sostenibilitat, Ester Marcos, ha destacat que «aquestes actuacions suposen un pas més en l'objectiu de reduir l'ús de fonts energètiques més contaminants i no renovables, com el gasoli o gas natural, i una aposta per l'ús de mitjans menys contaminants i renovables com la biomassa».

A més, Marcos ha afegit que «aquesta instal·lació permetrà una reducció de les emissions de CO2 i un estalvi econòmic, a més de modernitzar progressivament els equipaments municipals per oferir major confort tèrmic als professors i alumnes».

Nova caldera de biomassa per l'Anicet de Pagès

Nova caldera de biomassa per l'Anicet de PagèsA més dels treballs realitzats a l'escola Salvador Dalí, actualment altres centres de Figueres disposen d'aquest tipus d'instal·lació, com la llar d'infants Els Pins o els centres Pous i Pagès i Joaquim Cusí. A partir del mes de desembre, l'Ajuntament preveu iniciar les obres d'instal·lació d'una nova caldera de biomassa a l'escola Anicet de Pagès.