La quarta sessió del cicle de conferències «Mil anys de presència cristiana a Figueres» organitzada amb motiu del mil·lenari de la Parròquia de Sant Pere de Figueresmil·lenari de la Parròquia de Sant Pere de Figuere, va tenir lloc a l'Auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport Figuerenc ahir dilluns 25 de novembre.

Sota el títol «Presència al món social», es va fer una taula rodona formada Mn.Esteve Sureda, antic rector de Sant Pere de Figueres (1994-2003) i actual delegat de Càritas Diocesana, Antoni Calvó, membre de Càritas Alt Empordà Interior, Maria Solés, gerent de KSAMEU de la Fundació Sant Vicenç de Paül, i Paquita Caritg, de l'equip de pastoral penitenciària al Puig de les Basses.

Els ponents van destacar la importància de la tasca social que les entitats de l'Església porten fent a Figueres i els nous reptes de futur als que s'enfronten. Així es va fer referència a la importància de la professionalització i bona formació tant dels tècnics com dels voluntaris i a la necessitat de més mitjans tant econòmics com humans, ja que la pobresa i la marginació estan augmentant i els recursos de l'Administració són cada vegada més limitats.

En aquest sentit es va fer una crida a la implicació de tota la societat per ajudar a pal·liar les necessitats dels més vulnerables, i es va coincidir a destacar el paper imprescindible que fan les voluntàries i voluntaris de les diferents entitats, destacant el major compromís de les dones en aquest camp, ja que un 90 % dels voluntaris són de sexe femení.

Amb aquesta sessió es va posar fi al cicle de conferències que durant tots els dilluns del mes de novembre ha fet un repàs a les diferents entitats cristianes que treballen a la ciutat Figueres en els camps sanitari, assistencial, educatiu i social.

En finalitzar l'acte es va anunciar un segon cicle de conferències organitzades per Atenea i per l'Institut d'Estudis Empordanesos, que començaran dijous 20 de febrer amb intervenció de la historiadora Anna Maria Puig que parlarà sobre la història de l'edifici de Sant Pere de Figueres, i que durant sis sessions es farà un repàs als aspectes històrics més rellevants dels mil anys d'existència de la parròquia.