Inspirats després de la primera onada de fred de la temporada, l'Ajuntament de l'Escala ja ha començat a treballar la programació de Nadal, que es promocionarà amb l'eslògan «Viu la màgia del Nadal a l'Escala. Tot un mar d'emocions». Les més de cinquanta propostes que ofereixen enguany s'estan editant, i s'oferiran a tots els veïns, veïnes i visitants aglutinades en un fulletó. «Ajuntem totes les activitats en un tríptic únic per mostrar tota l'activitat que hi ha al municipi aquests dies i, d'aquesta manera, animar la gent perquè vingui i es quedi uns dies per gaudir-ho», explica la regidora de Turisme, Marta Rodeja, afegint que «un altre objectiu també és mostrar que durant l'hivern, i concretament al Nadal, l'Escala segueix generant propostes interessants».

En el document es poden consultar totes aquestes propostes, que s'inicien el dia 6 de desembre i s'acaben un mes més tard, el 6 de gener.

Un mercat dinamitzat

D'entre les activitats destaca el Mercat de Nadal, organitzat conjuntament amb l'Associació de comerciants de l'UBET, i que es farà els dies 6, 7 i 8 de desembre al nucli antic. A banda de les paradetes, el mercat estarà dinamitzat per tallers i actuacions musicals. Enguany, en el marc d'aquest esdeveniment s'ha animat als comerciants de les parades a usar materials reutilitzables en les seves vendes.

La Mostra de Cuina de Nadal, que arriba a la seva 23a edició, és també un dels punts forts del programa d'enguany. L'activitat es farà el 16 i 17 de desembre al menjador CEIP Empúries, i pot servir als assistents per agafar inspiració sobre plats festius típics de Nadal.

A més a més, durant tres dissabtes (14, 21 i 28 de desembre) es faran tallers oberts a tothom i relacionats amb la gastronomia, els centres de taula i l'estilisme i el maquillatge.

A banda d'aquestes activitats, el consistori no ha oblidat les més típiques, com ara l'encesa de llum, l'arribada el tió, el caga tió, l'arribada dels patges i dels Reis, l'actuació dels Pastorets, les quines o els concerts, entre d'altres.