A banda de totes les activitats de l'Ajuntament de l'Escala en què l'Associació de Comerciants de l'UBET col·labora, l'entitat llança dues iniciatives pròpies de cara al Nadal.

La primera es basa en el sorteig d'un viatge a Marràqueix de cinc dies i quatre nits, per fidelitzar els clients. Des del 5 de desembre, cada botiguer associat donarà tiquets als compradors, i la combinació que coincideixi amb la fórmula guanyadora del sorteig del Nen, del 6 de gener, serà l'afortunat.

Tots a una per un dia

El 21 de desembre, l'UBET organitza el concert Music For Food, una iniciativa solidària que neix per recaptar joguines, aliments i diners per als més desafavorits. «Coincidint amb el 30è aniversari de l'UBET, volíem iniciar alguna cosa gran, que es convertís en una marca», explica el president de l'entitat, Dani Espinal.

La jornada s'iniciarà a dos quarts d'onze del vespre a la Sala Polivalent. Per entrar, caldrà aportar joguines, aliments o bé tres euros, com a opció alternativa. La jornada estarà amenitzada per SONS, i el concert central serà a dos quarts de dotze pel grup The Band, un grup de músics que es dediquen a fer concerts solidaris. Al final del dia, tots els beneficis aconseguits a la barra, que serà gestionada per Sibarrita, es repartiran entre les entitats escalenques; les joguines s'enviaran a Creu Roja; i els aliments al Banc d'Aliments de l'Escala.

Tal com resumeix Espinal, la idea de la jornada és «per un dia, anar tots a una per allò que realment és important: la solidaritat».