L'Escala és, des de la setmana passada, una Vila Marinera reconeguda. El lliurament del diploma de l'Agència Catalana de Turisme (ACT) es va fer el dimecres 20 de novembre a Begur, en un acte que va reconèixer onze municipis catalans més amb el distintiu de Barris i Viles Marineres.

Aquesta marca turística, impulsada per l'ACT i especialitzada en turisme cultural, s'emmarca en el Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022. El seu objectiu és promoure el turisme com a eina de desenvolupament, diversificació econòmica i garantia de futur; crear sinergies entre municipis; potenciar la diversificació i desestacionalització turística, i conciliar l'equilibri entre els residents i els visitants/turistes.

On el mar és el protagonista

En l'acte es va posar en relleu els atributs que té l'Escala per gaudir d'aquesta distinció. Entre altres, destacaven que és un punt estratègic per observar una de les badies més belles del món, ja que ofereix al visitant una experiència completa on el mar és el principal protagonista. «És a través del mar que van arribar les cultures grega i romana i es van instal·lar a la costa d'Empúries, on avui es poden visitar les seves petjades al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries», recordaven a la presentació. Les arrels marineres de la vila també es demostren amb algun dels trets més representatius del municipi, com és l'anxova i l'art de la salaó, motiu de celebració de la Festa de la Sal. L'Escala posa en valor la seva història a través del seu patrimoni cultural que no només forma part del seu passat, sinó també del seu present i del seu futur.

Llançà també ho és

En la mateixa convocatòria, Llançà també va rebre el mateix mèrit. D'aquest poble, en van destacar la preservació de l'essència marinera i pesquera, i la valorització dels recursos cultuals, naturals i paisatgístics de la zona, i els seus programes de descoberta.

En la presentació de l'acte, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, deia que: «Aquestes distincions que rebeu avui són un reconeixement a la vostra tasca en favor d'un turisme de qualitat, diversificat i desestacionalitzat», i que, des del Departament, «ajudarem a posicionar i donar visibilitat internacional als municipis acreditats perquè fer turisme també és fer país».