La secció local d’Esquerra Republicana de l’Escala ha renovat l’executiva local en una assemblea celebrada aquest dijous 21 de novembre. Una assemblea on només s’ha presentat una candidatura, que ha obtingut el suport unànime de la militància, encapçalada per Àgata Belmonte, qui ja ostentava el càrrec fins ara.

La nova executiva incorpora noves cares però també manté militants amb experiència en les seves secretaries, amb la intenció de coordinar un equip divers, plural i renovat. L’objectiu principal d’aquesta nova executiva, que comença etapa just després de les municipals del mes de maig, és coordinar els grans temes que preocupen als republicans escalencs, a més de ser el motor orgànic del partit al municipi.

La nova executiva local estarà formada per:

  • Àgata Belmonte Pérez. Presidència i secretaria d’organització.
  • Antonia Rojas González. Secretaria de Finances
  • Albert Llach Grau. Secretari de política municipal i coordinació de barris.
  • Anna Almazan Guillen. Secretaria de la dona.
  • Agar Vilà Martínez. Adjunta a la secretaria de la dona.
  • Marta Tomàs Arnau. Secretaria de cohesió social i entitats.
  • Elsa Barriga Sureda. Secretaria de comunicació.
  • Etna Estrems Fayos. Portaveu del grup municipal.
  • Fredi Guirado Ballester i Cati Ribera Alemany. Vocals.

Tal com es pot veure en la distribució d’àrees, la nova executiva local d’ERC l’Escala vol posar èmfasi en tres temes que el grup escalenc considera cabdals; la coordinació i importància dels barris del municipi, el recolzament a les entitats escalenques i l’èmfasi en les polítiques socials i serveis a les persones i el foment de la igualtat i la feminització de la política.

També, en aquesta ocasió, seran presents a l’executiva els regidors del grup municipal en qualitat de vocals, intentant fomentar així l’acció coordinada de la branca més orgànica del partit i el grup municipal, que coneix en profunditat els temes del dia a dia i fa l’acció política municipalista.

«Aquesta executiva està pensada per treballar dur. Per fer feina, no exclusivament orgànica, sinó també política i en especial en els tres eixos bàsics que creiem que el municipi ha d’avançar: equitat en el territori, serveis a les persones i igualtat», ha dit Belmonte després d’haver estat reescollida presidenta local.

Pel que fa a la salut de la secció local escalenca, l’executiva sortint n’ha fet una molt bona valoració. L’augment de la militància entre el juny de 2018 i avui ha estat d’un 110%, passant de 10 a 21 militants. «La secció local ha crescut molt en tan sols un any i mig. Tenim el nombre rècord històric de militància de la nostra secció local i aquesta nova executiva, també treballarà perquè això no s’aturi. Volem enfortir l’organització perquè ser més, és l’única manera que tenim d’arribar més lluny», ha conclòs Àgata Belmonte.