Una jornada celebrarà l'arribada del poble gitano a Catalunya. L'acte està programat pel proper dimarts 26 de novembre, a Figueres.

Les activitats començaran a dos quarts de deu del matí, a l'Ajuntament de Figueres, amb una recepció institucional i una hissada de la bandera del Poble Gitano.

A les deu del matí es farà un taller de rumba catalana per a nens/es de 4 t de Primària a l'Escola l'Amistat, i mitja hora més tard s'inaugurarà l'exposició: "600 Anys del Poble Gitano a Catalunya", a la Biblioteca Fages de Climent.

A les onze del matí, les activitats es traslladaran a la plaça Catalunya per presentar el llibre "Halar, cuina gitana a Catalunya.

A dos quarts de dotze hi haurà dos actes paral·lels. Per una banda, contes gitanos per a nens/es de 1r i 2n de Primària a l'Escola Pous i Pagès. Per altra, la xerrada "Història del Poble Gitano" per a nens/es de 5è i 6è de Primària de l'Escola Pous i Pagès.

L'últim acte programat s'anomena activitat cultural del poble gitano, i serà a la plaça Catalunya a dos quarts de set de la tarda. A les vuit del vespre hi haurà una cloenda.