El passat dilluns 20 de novembre, a Llançà es va celebrar un ple extraordinari per aprovar una modificació de crèdit per salvar la despesa corrent. Segons el grup d'ERC, el govern trenca el compromís de portar a referèndum els usos de la Casa Marly i destina part de la modificació a adequar-ne l'edifici de ponent situat al carrer Cabrafiga. La intenció és posar-lo en funcionament el més aviat possible sense haver-ne determinar l'ús.

L'argument dels republicans segueix explicant que l'ajuntament de Llançà pateix problemes de liquiditat i acumula factures al calaix per valor de 74.663 €. L'actuació s'ha realitzat per evitar una situació d'impagaments de factures durant els darrers mesos, i assumir despeses que han estat superiors a les previstes o mal pressupostades. El govern municipal ha tramitat un expedient de modificació de crèdit dins del pressupost municipal per tal de poder assumir el pagament de factures i despeses no previstes durant el 2019, entre les quals hi ha la reurbanització del carrer la Farella per valor de 17.951 €, l'adequació de la Casa Marli per 21.664 € o la reparació de la màquina neteja platges per 20.811 €. Aquesta modificació es va aprovar amb els vots favorables del govern i l'abstenció de tota l'oposició.

El republicà Guillem Cusí justificava el sentit del vot en la responsabilitat de no deixar cap proveïdor sense cobrar però alhora destacava que "Ara s'han pagat aquestes factures gràcies a una baixa en el pressupost, però ens fa por pensar que si s'ha d'actuar d'aquesta manera en despeses corrents, què faran quan els imports siguin superiors o no tingui consignació pressupostària? Què hi ha més al calaix?".

Tanmateix, el grup d'ERC va carregar contra el govern per iniciar les obres d'adequació de la Casa Marli sense tenir un projecte definit i saltant-se el compromís de portar a consulta ciutadana els usos als quals s'han de destinar aquestes instal·lacions. Alhora, els republicans critiquen el fet de posar en funcionament de manera precipitada una instal·lació que no tan sols requereix d'una forta inversió, sinó que s'ha de dotar d'un personal que l'ajuntament no disposa en la seva plantilla actual.