El passat Dilluns 18 de Novembre Barcelona va acollir la Nit dels Sommeliers organitzada per l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS).

L'esdeveniment es va dur a terme a l'Hotel Casa Fuster, un dels edificis modernistes més emblemàtics de la ciutat de Barcelona dissenyat per l'arquitecte Lluís Domènech i Muntaner.

Amb motiu del concurs del Millor Sommelier de Catalunya, s'aprofita l'ocasió per fer reconeixement a professionals del món del vi que han estat excel·lents durant l'any en curs 2019, donant premis a les següents categories: Millor Celler, Millor Enòleg, Millor Comunicador, i Millor Iniciativa; així com els reconeixements a la Millor trajectòria i al Soci d'Honor de l'Associació.

L'acte, conduit per Ruth Troyano, va començar a la Sala Domènech i Muntaner amb un showroom i tast dels vins més representatius del territori barceloní i Denominacions d'Origen de la província. Seguidament es donà pas al sopar, on es va fer el lliurament de premis i es va desmantellar el Millor Sommelier de Catalunya 2019.

El premi al Millor Celler de Catalunya 2019 va ser atorgat pel Sr. Salvador Puig (director general de l'INCAVI) al celler Vinyes d'Olivardots, de Capmany, i recollit per la seva propietària i enòloga Carme Casacuberta, acompanyada de la seva filla Carlota Pena. Una petita bodega familiar portat per dues dones, mare i filla.

Els sommeliers, a través de la paraula de Ruth Troyano, defineixen Vinyes d'Olivardots com: “Constància, determinació, visió, estimar una terra que originàriament no és la pròpia, i fer del terrer la seva expressió. Sumar a la ciència i al mètode, l'experiència, la intuïció i la veu de la terra. Valorar el paisatge, entendre les seves possibilitats i transferir-les al vi. Revolució empordanesa, finor, elegància, profunditat, dualitat de mirades, en femení, diàleg entre generacions, projecció i reconeixement de la prescripció internacional incipient…”

Un celler que en els últims mesos ha rebut notables reconeixements en diferents àmbits:

- 11 vins per sobre de 90 punts a la llista The Wine Advocate (Robert Parker 2019), un d'ells, Vd'O 1.13 amb un rècord de 95 punts

- Millor vi Rosat i Millor varietat recuperada de La Guia de Vins de Catalunya 2020 amb el seu vi Rosa d'Àmfora 2018 (atorgat Novembre 2019) - Millor Celler de Catalunya per l'Associació Catalana de Sommeliers 2019