El barri del Culubret de Figueres torna a registrar talls de llum i l'Ajuntament ha demanat explicacions a Endesa per la situació després que la companyia hagi renovat el centre de transformació que hi ha a la zona. El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, ha recordat que la setmana passada s'hi va fer un operatiu contra el frau elèctric que es va saldar amb 144 inspeccions en les quals es van detectar 13 infraccions, vuit per no disposar de connexió elèctrica i cinc més que havien manipulat els comptadors. «Si hi continua havent talls potser el problemes és un altre», assegura Casellas. En aquest sentit, l'alcaldessa, Agnès Lladó, ha explicat que manté converses amb responsables de la companyia per abordar la situació.

Endesa va renovar fa dues setmanes el centre de transformació que hi ha al carrer Marià Fortuny. Segons han explicat des de la companyia, l'actuació permet ara controlar a distància la infraestructura quan hi ha talls i així poder resoldre més ràpidament les incidències. Malgrat això, des de fa uns dies el barri del Culubret ha tornat a registrar talls en el subministrament.

Anteriors operatius

Anteriors operatiusEl vicealcalde, Pere Casellas, ha recordat que fa just una setmana la Guàrdia Urbana va fer un operatiu al barri on es van realitzar 144 inspeccions contra el frau elèctric. En total, es van detectar 13 infraccions, vuit de les quals per no disposar de connexió elèctric i cinc per haver manipulat els comptadors de llum.

En aquest sentit, Casellas ha dit que «si hi continua havent talls, potser hem de buscar altres objectius que no siguin només culpabilitzar d'una determinada cosa», en relació a les actuacions que hi ha fet la companyia. Per la seva banda, l'alcaldessa ha explicat que està mantenint converses amb responsables d'Endesa per abordar la problemàtica.