Ferran Adrià va anunciar, en un acte a Barcelona, que ja tenia data per a engegar el BulliFoundation a cala Montjoi: el 10 de gener del 2020. Aquesta, però, serà una obertura soft opening, una aposada en marxa suau d'uns dos anys, ha avançat el xef. A més, ha descrit que seran unes «instal·lacions semblants a les del Museu Dalí de Figueres». Adrià també va explicar que a partir del 24 d'agost «s'uniran més membres de l'equip per seguir treballant en aquest centre, una de les potes dels seus projectes actuals, juntament amb la Bullipèdia». Ara, Ferran Adrià està en recerca d'un espai per establir-hi el futur Museu Arxiu d'elBulli, que sembla que podria ubicar-se a l'Hospitalet de Llobregat, la seva ciutat natal.

ElBulli 1846

El xef ha volgut deixar clar, com ja ho havia fet anteriorment, que aquest nou espai a cala Montjoi no és un restaurant, sinó que esdevé un centre experimental, d'innovació i investigació sobre els processos creatius, a partir de l'experiència de l'alta gastronomia.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha manifestat que «és una alegria i una gran notícia per a tota la gent de Roses i estarem al seu costat» i ha insistit que «esperem que el mateix Ferran Adrià pugui venir a explicar-nos-ho a tots els veïns».