16 de novembre de 2019
16.11.2019
Figueres

El projecte Rossinyol posa en comú a Figueres setze universitaris i setze escolars

El programa de mentoria social té com a objectiu construir un vincle entre mentors i mentorats

16.11.2019 | 09:47
Les parelles del Projecte, amb representants d'escoles i ajuntament.

El Projecte Rossinyol de la Universitat de Girona (UdG), un projecte de mentoria social que implica estudiants de la UdG i alumnes, principalment d'origen estranger, amb problemes d'inclusió social, ja sigui per desconeixement de la llengua catalana o de l'entorn cultural que els envolta, arriba a la 14a edició. Durant tot el curs, estudiants universitaris faran de mentors oferint suport als infants i adolescents mentorats i els encaminaran perquè creixin les seves expectatives formatives i educatives.

Com expliquen els impulsors de la iniciativa, l'inici d'un curs sempre és un bon moment per marcar nous objectius, adquirir nou coneixement i establir noves relacions socials. Per aquesta raó, l'equip del Projecte Rossinyol organitza les festes en motiu de l'inici de la mentoria.

Les festes són actes institucionals que preparen els diferents ajuntaments de les localitats participants les quals estan presidides pels alcaldes o, en el seu defecte, els regidors de les àrees d'Educació i Joventut. Els Ajuntaments conviden els representats de la Universitat de Girona i els seus responsables així com els centres educatius participants i les famílies dels mentorats.

A Figueres, aquest acte s'ha celebrat aquest divendres, 15 de novembre, amb una Sala de Plens de l'Ajuntament plena de gom a gom. La presentació ha estat a càrrec del regidor d'Educació i Joventut, Josep Alegrí, i d'una de les coordinadores del Projecte Rossinyol de la UdG, Núria Mestres. També els han acompanyat l'assessora lingüística del Servei Educatiu de l'Alt Empordà, Fina Pairolí, i la tècnica d'Educació de l'Ajuntament de Figueres, Anna Cortada. Aquest curs, el projecte ha posat en comú setze parelles a Figueres i la festa institucional s'ha organitzat amb l'objectiu que mentors i mentorats es puguin conèixer.

Aquest acte implica el principi de la seva relació i de la construcció d'un vincle que anirà creixent al llarg d'aquests mesos. Cada parella és única i cada relació es construirà de manera diferent, però sempre amb l'objectiu de crear vincles forts i beneficiosos entre els components.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent