L'alerta d'un possible tall a l'AVE va mobilitzar ahir efectius de seguretat ciutadana i antiavalots de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d'Esquadra fins a Bàscara. Allà, en un descampat proper al viaducte que creua el Fluvià, es van trobat amb un grup de persones, a qui van identificat. Suposadament, eren els que pretenien tallar la línia de l'alta velocitat.

Entre els cotxes que els Mossos d'Esquadra van identificar en aquest municipi de l'Alt Empordà hi ha un Chevrolet Captiva de color negre. Segons informa El Nacional, el cotxe no va poder ser aturat per les patrulles dels Mossos, però els agents van poder passar la matrícula per l'emissora. La placa del vehicle va fer saltar una sorpresa: el cotxe està a nom d'una de les filles del president Torra, Carola Torra Miró.

Com que no van poder aturar el vehicle, els Mossos no saben qui el conduïa i quins eren els ocupants del cotxe, però tenen clar que el vehicle era a la reunió que es va fer per preparar el tall de les vies de l'AVE.

Aquesta informació va ser traslladada pels Mossos que van participar en l'operatiu a la sala de coordinació, on també participen comandaments de la Guàrdia Civil i del CNP.

Altaveus i equips de so

A més, la policia també va comissar altaveus i un equip de so que transportaven els ocupants d'una furgoneta. El seu conductor, en Víctor, ha explicat que pertany a una associació cultural de Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental). «Com que tenim equips de música, ens havien avisat que en portéssim un a Bàscara, perquè hi havia un concert; però no sabíem ni on era», ha dit.

Durant el trajecte, han demanat allà on havien d'anar i els han dirigit cap a la zona de l'hipòdrom. Però quan hi han arribat, s'han trobat amb els Mossos d'Esquadra, que els han identificat i els han comissat l'equip. «Ho han fet perquè no portàvem factura, i ara haurem d'anar-lo a recollir a la comissaria de Figueres», ha explicat.

Els Mossos s'han mantingut al costat de la línia de l'AVE, conjuntament amb els vigilants de seguretat d'Adif, fins cap a les sis de la tarda. Quan veien algun cotxe que enfilava el camí, identificaven els ocupants. A un d'ells, per exemple, l'han sancionat també per no dur l'ITV en vigor.

Poc després, quan s'ha restablert el servei de trens d'alta velocitat entre Girona i Figueres, els dos cotxe patrulla que quedaven al lloc -els antiavalots han marxat molt abans- han marxat.