El Servei Català de Trànsit (SCT) ha aixecat temporalment la prohibició de pas de camions per l'N-II arran de les protestes del Tsunami Democràtic, que han tallat l'AP-7 i han provocat col·lapses de trànsit a la demarcació. La mesura es pren per esponjar les carreteres gironines, arran de "la situació excepcional" que viu "la mobilitat" per aquesta xarxa viària, i després que els talls hagin comportat "una acumulació" de tràilers circulant per l'N-II. La mesura, doncs, deixa sense efecte les restriccions que s'aplicaven als camions de més de 26 tones i quatre o més eixos entre Fornells de la Selva i la Jonquera (Alt Empordà), que s'havien de desviar obligatòriament per l'autopista. I de moment, es mantindrà "mentre subsisteixin les causes que han motivat la seva adopció", concreta el SCT.

La resolució, que signa el director del SCT Juli Gendrau, deixa sense efecte les restriccions de circulació de tràilers per l'N-II a les comarques gironines. Això sí, s'adopta de manera temporal, arran dels col·lapses i taps que han provocat els talls d'autopista convocats pel Tsunami Democràtic (primer a la frontera, i després a Salt).

Tenint en compte aquesta "situació excepcional", que ha provocat "una acumulació de vehicles pesants a l'N-II en sentit França", Trànsit ha decidit aixecar la prohibició. Les restriccions de pas afecten els tràilers de més de 26 tones i els camions de quatre o més eixos. S'apliquen al llarg de 64 quilòmetres de l'N-II, entre Fornells de la Selva i la Jonquera.

En tot aquest tram, els tràilers s'han de desviar obligatòriament per l'autopista. Sinó, se'ls sanciona. Però després dels talls de l'AP-7, i davant la necessitat de "pal·liar l'acumulació" de camions que hi ha a l'N-II, el Servei Català de Trànsit ha decidit aixecar la prohibició de manera temporal. Segons recull la resolució de l'STC, la mesura "es mantindrà mentre subsisteixin les causes que han motivat la seva adopció".