La circulació de trens AVE entre Girona i Figueres està interrompuda per una possible invasió de les vies des de poc després de dos quarts de cinc de la tarda, segons ha informat Adif. A través del seu compte Twitter, el gestor d'infraestructures ha informat del tall de la circulació "de forma cautelar" per la "possible presència de persones en la infraestructura". Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat. Un tren està aturat a l'estació de Girona. Mentre es mantingui el tall, es desviaran els viatges cap a serveis de trens regionals per via convencional, segons ha informat Renfe. També s'ha habilitat un servei alternatiu per carretera.

Ha estat la mateixa gestora d'infraestructures Adif la que ha decidit interrompre el servei de manera preventiva tenint en compte la velocitat que els combois agafen en aquesta modalitat de servei, segons han confirmat a l'ACN fonts de la companyia. Prèviament, els Mossos d'Esquadra havien assegurat que des del cos no s'havia fet cap indicació per interrompre la línia.

Les mateixes fonts d'Adif han afegit que la possible irrupció de les vies finalment no s'ha produït, tot i que sembla que les persones que volien protagonitzar-la s'han acostat perillosament a la infraestructura. El fet hauria tingut lloc a l'entorn del quilòmetre 736,400 de la via, a l'entorn de Bàscara.

A dos quarts de sis de la tarda no hi havia previsió de restabliment del servei, i es mantenia l'opció del servei alternatiu per carretera. Aquest fet ha motivat que Protecció Civil hagi desactivat la prealerta del pla Ferrocat. La incidència, d'altra banda, ha causat retards al tram que es manté actiu.