Els veïns i les veïnes de Roses que van prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització, que era obert a tothom i es va celebrar el dimarts 29 d'octubre a Ca l'Anita, van debatre i intercanviar opinions respecte de les 55 propostes rebudes als Pressupostos Participatius del 2020, i que havien estat prèviament validades pels serveis tècnics municipals. Després de la seva reflexió, la jornada va concloure amb la selecció dels vint projectes finalistes d'aquest procés. Aquestes idees se sotmetran a votació popular entre el 3 i el 18 de desembre.

D'entre les idees que passen a la fase següent del procés, i que estan detallades en el quadre adjunt, l'Ajuntament en destaca el soterrament de contenidors, la millora d'equipaments municipals (com Ca l'Anita, el Teatre, el Cementiri Municipal o el Pavelló), la instal·lació de WC a les platges, una nova passera per a la riera Ginjolers, la creació d'un carril bici, o l'arranjament d'espais públics i voreres, entre altres.

La ciutadania de Roses es va implicar activament en la fase de presentació de propostes, i això va fer que s'arribés fins a les 383 idees. En una fase posterior, aquestes van passar un cribratge en què s'estudiava que realment fossin inversions, de competència municipal i viables tècnicament i econòmica.

La votació popular

El proper i darrer pas dels Pressupostos Participatius 2020 serà la votació popular, del 3 al 18 de desembre. Totes les persones empadronades al municipi que tinguin un mínim de 16 anys podran votar fent ús de la plataforma electrònica tudecideixesroses.cat.