11 de novembre de 2019
11.11.2019
La Jonquera

Manifestants amb motxilles arriben a l'AP-7, a la Jonquera, i els vehicles queden atrapats

Els Mossos bloquegen l'autopista en sentit nord amb cinc furgones situades poc després del peatge

11.11.2019 | 11:51
Manifestants amb motxilles arriben a l'AP-7, a la Jonquera, i els vehicles queden atrapats

Els centenars de manifestants que tallen l'autopista AP-7 a la Jonquera es preparen per passar tres dies al ras. De fet, s'han organitzat i muntat una cuina i lavabos per poder facilitar que l'acció "sigui un èxit". Fins a la zona està arribant cada vegada més gent cridada per Tsunami Democràtic. Ho fan a través de l'N-II ja que els Mossos i la Policia Nacional impedeixen el pas als que volen arribar-hi caminant per l'autopista. El tall està situat just uns 40 metres abans de l'entrada en territori espanyol per evitar que els Mossos puguin actuar. Els manifestants criden consignes reclamant la llibertat dels presos independentistes. Està previst que en les properes hores comencin els concerts a l'escenari que s'ha muntat al mig de l'AP-7.

El tall de trànsit a la frontera impulsat pel Tsunami Democràtic ha començat a tenir efectes a la Jonquera a primera hora del matí. Al peatge troncal de l'AP-7 en sentit nord han quedat cotxes atrapats. Molts dels seus ocupants són manifestants que volien sumar-se a l'acció, però que no poden anar més amunt perquè un cordó dels Mossos d'Esquadra –que han posat cinc furgones al mig de l'autopista- els ho impedeix. Els manifestants porten motxilles, mantes i fins i tot cadires. De moment, s'esperen a la calçada. Entremig dels vehicles, però, també hi ha qui s'ha vist atrapat. Camioners, treballadors que anaven a França o gent que marxa de vacances.

Sí que hi ha, però, conductors atrapats a l'AP-7. Es troben situats entre el peatge troncal de l'autopista i uns 300 metres més enllà, on els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han fet un tall amb cinc furgones (per evitar que els vehicles pugin més amunt). Hi ha ben bé un centenar de vehicles atrapats, entre els quals una desena de camions.

Molts dels ocupants dels cotxes són manifestants que anaven a donar suport a l'acció del Tsunami. I això es veu perquè van preparats: porten motxilles, mantes, tendes de campanya i menjar. Alguns han optat per esperar-se a la calçada de l'autopista i d'altres han marxat.

Hi ha alguns cotxes que han aconseguit fer marxa enrere i just abans del peatge, passar a l'altre sentit de circulació per sortir de l'AP-7. Però són pocs.

I el tall també ha atrapat gent que anava a treballar o que marxava de vacances. Un d'ells, en Salvador Canya, que treballa en una metal·lúrgia, anava cap a Sant Cebrià i s'ha quedat al mig de l'autopista. "M'he trobat que en passar el peatge estava tancat; penso que podrien haver avisat una mica abans i desviar-nos per la nacional", ha dit. Més enllà, d'això, paciència. "Mentre no netegin al darrere no podem fer res.

"Que tallin el que vulguin, però no l'autopista"

Més enfadat estava un camioner, en Sergio Navas, que anava al Voló a carregar àcid làctic amb el camió i que s'ha trobat amb el col·lapse. Des del Voló, havia de tornar cap a Barcelona. Però ara el seu camió es troba al mig d'aquesta zona del tall.

"Crec que aquesta no és la manera de protestar; ells que tallin el que vulguin, però no l'autopista, per què on queden els nostres drets?", s'ha preguntat. I ha afegit, en referència als manifestants: "Tinc ganes de fondre'ls-hi els timpans amb el clàxon del camió perquè no vulguin ni baixar del cotxe".

Entre mig dels qui estan atrapats hi ha un veí de Sabadell, en Dorian Nicolás, que amb un amic marxava amb autocaravana de vacances. Van fins a Salses. "Ens hem trobat aquí al mig; tinc l'aplicació del Tsunami, però no he vist que hi hagués res en aquesta zona", ha dit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

anteriorsegüent