El culebrot relacionat amb la instal·lació d'una antena de telefonia mòbil en un solar del Rally Sud de Figueres, en un espai pròxim a diversos habitatges continua. L'alcaldessa, Agnès Lladó, ha anunciat aquest dijous "l'aturada" dels treballs a través d'una piulada.

La col·locació d'aquesta antena té una important oposició veïnal. Dilluns, la mateixa alcaldessa havia explicat que l'Ajuntament també s'hi oposava però que no havia aconseguit aturar-la fins aleshores.

La instal·lació de l'antena de telefonia al Rally Sud, en una de les entrades de la ciutat, és la primera patata calenta amb què es va trobar el nou quadripartit de Figueres. La petició per fer l'obra va entrar al consistori a l'abril, just abans de les municipals, i els treballs van començar poques setmanes després.

La presència de l'estructura metàl·lica al solar -ja se n'havia fet la base- va desfermar l'oposició veïnal. I al juny, just després de prendre possessió, l'equip de govern va aturar les obres. El motiu era que el propietari del solar, on també hi ha un rentat de cotxes, no havia fet les obres prèvies d'urbanització. Li faltava acabar una vorera.

Ara, però, aquests treballs ja s'estaven executant, i l'Ajuntament es va veure obligat a aixecar la suspensió de la llicència. L'alcaldessa, Agnès Lladó, quan dilluns va explicar la situació als veïns, ja va dir però que no es quedaria de braços creuats. Entre d'altres, perquè l'antena -tot i aixecar-se en un solar particular- estava molt a prop d'edificis, del CAP i de l'escola Maria Àngels Anglada.

Lladó ja va avançar que parlarien amb Movistar perquè s'ho repensés, i li oferirien emplaçaments alternatius. A més, l'alcaldessa també va dir que elevaria el cas al Síndic de Greuges, a les associacions municipalistes i va lamentar que l'actual Llei de Telecomunicacions no deixés cap mena de marge de maniobra als ajuntaments a l'hora de decidir allà on situar aquestes antenes.

La companyia s'hi avé

Ara, però, tres dies després, la situació ha fet un tomb. Segons informa l'Ajuntament, l'alcaldessa ha aconseguit que la companyia Movistar aturi els treballs, després que Lladó li hagi fet saber les preocupacions dels veïns del Rally Sud.

En els propers dies, els serveis tècnics municipals presentaran a la companyia diversos emplaçaments alternatius per a l'antena de telefonia. Aquests llocs s'estudiaran conjuntament en una reunió que mantindran les dues parts, Movistar i l'Ajuntament de Figueres.

"Des del primer moment hem estat al costat dels veïns i hem fet veure a l'empresa promotora de la instal·lació les seves preocupacions", afirma Agnès Lladó. "Ara, continuarem treballant per oferir espais alternatius a la ciutat", conclou l'alcaldessa de Figueres.