Figueres acull aquest dilluns dia 11 de novembre una taula , on intervindran representants de diferents institucions vinculades a l'església de la ciutat. L'acte que es farà a les set de la tarda al Cercle Sport de Figueres, està organitzat per la Fundació Vergés Ginjaume juntament amb la Parròquia de Sant Pere, i amb el suport de l'Ajuntament de Figueres. Forma part del cicle de conferències "Mil Anys de presència cristiana" que s'ha organitzat amb motiu del mil·lenari de la Parròquia de Sant Pere de Figueres.

També el 18 de novembre està prevista la taula rodona: Presència al món educatiu en la que intervindran: Mossén Josep Taberner, antic rector de Sant Pere de Figueres i actual rector de Pals i Begur; Jordi Coll, educador del col·legi La Salle; Roser Salip, directora del col·legi de les Escolàpies i Margarita Casas, educadora del col·legi Cor de Maria.

Per inaugurar el cicle, Joan Armangué va pronunciar el dilluns 4 de novembre la conferència 'L'Església figuerenca i la seva aportació a la cohesió social de la ciutat', en la que va fer un repàs a les aportacions que ha fet l'església a Figueres en els darrers segles d'història en els àmbits sanitari, assistencial, social i en el món de l'educació, tot acompanyat amb fotografies i documents de l'època.

L'exalcalde i economista va fer una radiografia de la realitat socioeconòmica actual de la ciutat i va posar de manifest les greus desigualtats socials existents i les problemàtiques derivades de la segregació urbana i territorial, i de la segregació escolar i residencial dins l'àmbit de l'àrea urbana de Figueres, tot suggerint propostes per millorar les rendes familiars, reduir les desigualtats socials i enfortir la cohesió social. També va destacar la gran importància de la tasca social feta per entitats com Càritas i el projecte Kasameu, de la Fundació Sant Vicens de Paul.

L'acte va ser presentat per Mossèn Miquel Àngel, rector de la parròquia de Sant Pere i forma part del cicle de conferències "Mil Anys de presència cristiana" que s'ha organitzat amb motiu del mil·lenari de la Parròquia de Sant Pere de Figueres. En finalitzar es va oferir un piscolabis a tots els assistents.