Castelló d'Empúries ha finalitat les sessions d'acollida adreçades a persones nouvingudes que s'insereixen en el bloc de formació que preveu la Llei d'acollida de les persones estrangeres immigrades i les retornades a Catalunya. Formen part del Servei de Primera Acollida que ofereix el Consell Comarcal de l'Alt Empordà en col·laboració amb l'Ajuntament de Castelló d'Empúries.

La formació es centra en diferents objectius que pretenen ajudar als i les nouvingudes a familiaritzar-se amb els trets fonamentals geogràfics, històrics, culturals, socials i sociolingüístics de Catalunya. Volen donar a conèixer el sistema polític, administratiu, l'associacionisme i la participació ciutadana i, alhora, pretén informar dels drets i deures fonamentals, dels serveis públics així com també drets i deures en l'àmbit local.

Amb aquest espai de coneixement i reflexió conjunta el que s'intenta és que les persones que arriben al municipi puguin rebre informació rellevant que els ajudi a desenvolupar-se de manera més fàcil en aquest nou entorn. Al mateix temps els i les participants poden exposar els seus dubtes i/o expectatives de manera que els i les professionals també poden conèixer les necessitats de les persones nouvingudes.

Avui, la regidora de Benestar Social i Famílies, Anna Massot, ha assistit a aquesta última sessió per conversar i resoldre dubtes i també per realitzar el lliurement de certificats.