L'Ajuntament de Vilajuïga incorpora a partir d'aquest novembre la figura de l'agent cívic, que serà el responsable d'informar, sensibilitzar i promoure actituds cíviques per tal de fomentar accions de bona convivència i respecte entre els veïns i veïnes, així com el bon ús dels béns públics i privats del poble.

La contractació d'aquest jove s'ha fet a través del projecte Garantia Juvenil, del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), que ha permès contractar-lo en règim de pràctiques durant 6 mesos. En aquest cas, el SOC facilita una subvenció que cobreix la totalitat del sou d'aquest nou empleat.

Les seves funcions estan pensades per ajudar als ciutadans a complir les normes d'urbanitat vigents. Aquesta tasca doncs, es desenvolupa en diferents camps, des de la neteja viària a la gestió de residus, passant per la tinença de gossos a la mobilitat de vehicles. També és el responsable d'atendre queixes, dubtes i suggeriments dels ciutadans i de participar en les campanyes de civisme.

Aposta pel civisme i la convivència

Aposta pel civisme i la convivènciaAmb aquesta contractació, l'Ajuntament de Vilajuïga vol apostar per la sensibilització en matèria de civisme i convivència, un dels problemes endèmics del municipi. D'aquesta manera, a través de la informació i la pedagogia, es vol aconseguir millorar la circulació i estacionament de vehicles dins del municipi, la recollida d'excrements d'animals de companyia o el reciclatge, una de les principals apostes de l'Ajuntament de Vilajuïga a través del projecte Porta a Porta.

A través de Garantia Juvenil, el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ofereix formació i una primera experiència professional a joves menors de 30 anys que estiguin desempleats. D'aquesta manera es dóna una oportunitat als joves a donar un pas en el món laboral.