05 de novembre de 2019
05.11.2019
Vilajuïga

L'Ajuntament de Vilajuïga incorpora un agent cívic en el marc del programa de Garantia Juvenil

El consistori s'ha adherit al projecte del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)

05.11.2019 | 13:14
El SOC és el Servei d'Ocupació de Catalunya

L'Ajuntament de Vilajuïga incorpora a partir d'aquest novembre la figura de l'agent cívic, que serà el responsable d'informar, sensibilitzar i promoure actituds cíviques per tal de fomentar accions de bona convivència i respecte entre els veïns i veïnes, així com el bon ús dels béns públics i privats del poble.

La contractació d'aquest jove s'ha fet a través del projecte Garantia Juvenil, del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), que ha permès contractar-lo en règim de pràctiques durant 6 mesos. En aquest cas, el SOC facilita una subvenció que cobreix la totalitat del sou d'aquest nou empleat.

Les seves funcions estan pensades per ajudar als ciutadans a complir les normes d'urbanitat vigents. Aquesta tasca doncs, es desenvolupa en diferents camps, des de la neteja viària a la gestió de residus, passant per la tinença de gossos a la mobilitat de vehicles. També és el responsable d'atendre queixes, dubtes i suggeriments dels ciutadans i de participar en les campanyes de civisme.

Aposta pel civisme i la convivència

Amb aquesta contractació, l'Ajuntament de Vilajuïga vol apostar per la sensibilització en matèria de civisme i convivència, un dels problemes endèmics del municipi. D'aquesta manera, a través de la informació i la pedagogia, es vol aconseguir millorar la circulació i estacionament de vehicles dins del municipi, la recollida d'excrements d'animals de companyia o el reciclatge, una de les principals apostes de l'Ajuntament de Vilajuïga a través del projecte Porta a Porta.

A través de Garantia Juvenil, el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ofereix formació i una primera experiència professional a joves menors de 30 anys que estiguin desempleats. D'aquesta manera es dóna una oportunitat als joves a donar un pas en el món laboral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent