L'Ajuntament de Roses està ultimant els treballs de reparació i condicionament del pis adquirit el passat mes de juny, que serà destinat a estades temporals de curta durada per atendre situacions d'urgència social. Les obres, que finalitzaran en els propers dies, tenen un pressupost de 22.000 € i permetran que l'habitatge reuneixi les condicions necessàries en matèria d'habitabilitat.

El pis disposa d'una superfície útil de 52 m2 i consta de cuina, sala menjador, dues habitacions i bany. L'estat de conservació de l'habitacle en el moment de la compra presentava certes deficiències, que ara s'estan subsanant per complir la legislació en matèria d'habitabilitat i que permetrà posar-lo a disposició dels serveis socials de la població.

Aquesta actuació compta amb dues subvencions de la Diputació de Girona per al finançament d'inversions en habitatges destinats a polítiques socials. D'una banda, la corresponent a l'adquisició de l'habitatge, dotada amb 30.000 €, i d'altra banda, l'atorgada per un import de 10.000 € per a les obres de condicionament que s'estan executant.

Les obres que s'estan duent a terme consisteixen en l'enrajolat i col·locació d'equipament (mobiliari i electrodomèstics) de la cuina; la renovació de les instal·lacions d'electricitat i aigua sanitària; l'equipament del bany; la instal·lació d'un acumulador elèctric d'aigua calenta; a substitució dels tancaments exteriors que estaven impracticables i la reparació de les carpinteries de fusta deteriorades. Per últim, es realitzarà una neteja general i un pintat interior de l'habitatge.

Amb aquestes obres, l'habitatge disposarà de totes les instal·lacions convenientment adequades i acomplirà les condicions d'habitabilitat per destinar-lo a l'ús d'habitatge social previst. La previsió del consistori és gestionar-lo conjuntament amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà per poder acollir estades temporals de curta durada per a la inclusió social de famílies en situació d'emergència.