01 de novembre de 2019
01.11.2019
Figueres

Òmnium insta la ciutadania a omplir els jutjats de Figueres d'«autoinculpacions»

L'objectiu de la campanya és «deixar clar que l'exercici de drets fonamentals no hauria de ser delicte en una democràcia»

01.11.2019 | 10:31
Rostres coneguts ja s'han adherit a la campanya d'Òmnium.

Òmnium Cultural ha engegat la campanya #hotornaremafer, en què anima els altempordanesos a acudir als jutjats de Figueres el dimarts, 5 de novembre, a partir de les 8.30 hores, per autoinculpar-se. Aquesta és la raó per la qual Òmnium, amb el suport d'altres entitats socials, ha iniciat aquest moviment: «La sentència als presos polítics suposa l'atac més gran als drets fonamentals des de la fi del franquisme. Si manifestar-se, fer ús de la llibertat d'expressió o votar és considerat un delicte per l'Estat espanyol, nosaltres també som autors d'aquest fals delicte. Omplim tots els jutjats de Catalunya d'autoinculpacions. Nosaltres també ens inculpem, perquè si condemnen la democràcia, ens condemnen a tots».

L'objectiu de la campanya és, segons Òmnium, «deixar ben clar que l'exercici de drets fonamentals no hauria de ser cap delicte en una democràcia». L'entitat ha creat un web (hotornaremafer.cat) en què es donen instruccions sobre com s'han de fer efectives les autoinculpacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent