Els cementiris de l'Alt Empordà han rebut, aquest divendres diada de Tots Sants, la visita de milers de persones que han volgut recordar els seus difunts amb rams i testos de flors. La jornada també ha servit per a homenatjar les víctimes dels conflictes bèl·lics del segle XX, com ara la Guerra Civil espanyola o la Segona Guerra Mundial, especialment els assassinats en els camps de concentració del nazisme. A la capital de la comarca, Figueres, ha tingut lloc el tradicional acte de Tots Sants davant del panteó de la ciutat, amb concert inclòs. L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa Agnès Lladó.

Amb posterioritat a l'acte, el vicealcalde i primer secretari del PSC de Figueres, Pere Casellas, ha expressat el seu desacord amb el Triangle Blau, ja que considera que ha "menystingut" el partit, segons afirma des del seu Twitter.

A la majoria de la comarca, els visitants han pogut comprovar el bon estat dels cementiris municipals, alguns dels quals presentaven obres de millora fetes en el transcurs d'aquest 2019. Aquest és el cas de l'aparcament asfaltat de Vilafant. A Capmany, els veïns han estat rebuts amb un escrit de Carles Fages de Climent. A Roses han pogut comprovar la bona imatge que ofereix el tanatori, acabat d'inaugurar fa poques setmanes.

L'aparcament del cementiri de Vilafant, urbanitzat aquest 2019