L'Àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Roses ha aprovat una instrucció interna que fixa la realització de patrullatges de reconeixement diaris a la totalitat d'urbanitzacions de la població. D'aquesta manera, es garanteix la presència i vigilància continuades en aquests sectors residencials, amb un mínim d'un patrullatge cada 24 h a cada zona residencial del municipi.

Una de les actuacions que desenvolupa la Policia Local de Roses dins les seves funcions de serveis a la comunitat és el patrullatge o policia de proximitat, consistent en la realització de recorreguts presencials de vigilància per diferents carrers i espais públics del municipi -normalment per aquells de major afluència ciutadana com ara zones comercials i turístiques, escoles, mercat...- , els quals permeten enfortir la prevenció i detectar possibles necessitats en matèria de seguretat.

La instrucció aprovada permetrà fer un pas més en aquest apropament a la ciutadania, garantint una presència continuada i activa en les diferents zones residencials del terme municipal, més enllà del nucli urbà i que complementarà els serveis policials habituals que ja es realitzen a les urbanitzacions. Així doncs, a partir d'ara, les urbanitzacions de Mas Fumats, Mas Mates, Mas Boscà, La Garriga, Mas Oliva, Els Grecs, Puigrom, Canyelles i Santa Margarida, disposaran d'aquest servei garantit, com a mínim cada 24 hores.

L'objectiu és donar un servei de qualitat, efectiu i preventiu, amb una relació que apropi el servei policial a les persones i faciliti la seva assistència. Tal i com indica el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, "aquest és un ferm compromís amb els veïns i veïnes que resideixen a les urbanitzacions de Roses. Volem que els serveis de vigilància i seguretat estiguin presents a totes les zones residencials del municipi per atendre les necessitats de tota la ciutadania, es visqui on es visqui".