El camí Ample de l'Escala passarà a ser, a partir d'aquesta setmana, d'un sol sentit de circulació en direcció a Riells, cosa que permetrà doblar el nombre de places d'aparcament i descongestionar i fer més segura la cruïlla de l'avinguda Ave Maria.

Aquest dijous està previst que s'hagin fet els treballs de repintat de tot el camí Ample, que és un dels vials d'unió entre el Nucli Antic i la zona de Riells. Amb aquest canvi, el carrer tindrà un sol sentit de circulació en direcció a Riells, de manera que la circulació cap al Nucli Antic es canalitzarà fonamentalment pel passeig marítim o l'avinguda Girona.

Aquesta modificació elimina la meitat dels girs que hi ha a l'actualitat a la confluència amb l'avinguda Ave Maria, de manera que aquesta cruïlla guanyarà en seguretat i fluïdesa.

A més, el fet d'eliminar un dels carrils de circulació, permet doblar el nombre de places d'aparcament gratuït, ja que es podrà aparcar a banda i banda del carrer gairebé en tot el seu traçat. En total, es guanyen 65 places noves, fins arribar a un total de 125.

En el tram entre el carrer Gregal i l'avinguda Ave Maria, el més proper al Nucli Antic, només hi haurà aparcament en una de les bandes i seran una desena de places vermelles, pensades per poder estacionar gratuïtament per un període limitat de 20 minuts per tal de fer una gestió ràpida i alliberar la plaça per al següent usuari. S'amplien d'aquesta manera el nombre de places d'aquest estil seguint el model que ja s'hqa provat amb èxit a la mateixa Ave Maria, davant del CAP, als carrers Enric Serra i Pintor Joan Massanet o a la zona comercial de Riells.