El centre de Figueres té des d'aquest diumenge dues patrulles de policia fixes (una de Mossos i una altra de Guàrdia Urbana) al centre per combatre el repunt de robatoris en comerços. A més, l'equip de govern preveu instal·lar unes vuit càmeres de videovigilància en aquesta zona i intensificar els controls de consum de drogues amb la unitat canina. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, ho anunciat durant la roda de premsa de balanç d'actes incívics, on ha explicat que les denúncies administratives per aquests fets s'han doblat aquest estiu. Casellas també ha llençat un toc d'alerta en relació al "preocupant" nombre de menors que han enxampant consumint drogues i ha dit que es treballarà conjuntament amb altres regidories per abordar-ho.

Balanç d'actes incívics a l'estiu

El cos de la Guàrdia Urbana de Figueres ha intensificat durant els mesos d'estiu els esforços per a donar compliment a les ordenances de civisme de la ciutat. Per aquest motiu, durant el període compres entre els mesos de juliol, agost, setembre i octubre, el cos policial ha imposat fins a 402 infraccions administratives, un increment del 90,52% respecte al mateix període de l'any passat, on es van comptabilitzar 211 fets administratius sancionats.

Del conjunt d'actuacions portades a terme pels agents de la Guàrdia Urbana durant els mesos d'estiu a Figueres, destaca l'increment de 49 a 106 denúncies relacionades amb el consum o la tinença de substàncies estupefaents, el que representa un augment del 116,32% respecte a l'any 2018. En aquest mateix sentit, s'han doblat les denúncies per pertorbar el descans dels veïns de la ciutat, elevant-se de 12 infraccions per l'any 2018 a les 24 denuncies d'enguany.

També han augmentat les denúncies imposades per embrutir la via pública i llençar escombraries fora de l'horari establert, que han crescut d'un únic fet l'any 2018 a les 27 denúncies imposades aquest any, gràcies a la campanya d'inspecció i control dels punts de recollida d'escombraries de la ciutat iniciada en els darrers mesos.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, ha constatat que «son un reflex de la voluntat del Govern municipal per mantenir una pressió sostinguda de la Guàrdia Urbana per lluitar contra l'incivisme a la ciutat».

A més, Casellas ha ressaltat que «donada la constatació de les xifres de consum de substàncies estupefaents entre menors els menors d'edat, aquesta problemàtica ens ha de preocupar i, per això, fem una crida perquè les famílies col·laborin amb accions educatives per prevenir i dissuadir aquests fets dins l'àmbit familiar».