Prop d'un centenar de jonquerencs i jonquerenques majors de 16 anys van participar en una votació que es va estendre durant una setmana sencera i va donar com a projecte guanyador la millora de la rotonda de la N-II de la zona esportiva. Amb un cost estimat de 95.000 €, aquesta proposta de millora del paisatge urbà jonquerenc va obtenir fins a 83 vots dels veïns i veïnes del poble.

Properes passes

Properes passesLa proposta escollida pels veïns i veïnes de la Jonquera serà inclosa en el pressupost municipal de 2020 i executada per l'Ajuntament al llarg de l'any vinent, complint així amb allò que estipula el Reglament del procés. Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera, es mostra «satisfeta» de les propostes recollides i afirma que «seran tingudes en compte de cara al futur encara que no hagin resultat guanyadores del procés, ja que representen un bon termòmetre de les demandes i necessitats dels jonquerencs i jonquerenques».

Cronologia del procés

Cronologia del procésEn la primera fase del projecte, els veïns i veïnes van fer arribar a l'Ajuntament 56 propostes de futur per al municipi. La recollida d'aportacions es va efectuar per mitjà del web decidimlajonquera.cat i a través d'una butlleta física editada a l'inici del procés. Posteriorment, els serveis tècnics municipals van dur a terme un treball de validació dels projectes recollits en base a un seguit de criteris objectius prèviament establerts i explicats, com ara la viabilitat tècnica, la legalitat, l'adequació al pressupost sotmès a votació, l'ajustament a les competències de l'Ajuntament€ Finalment van ser acceptades 7 propostes ciutadanes, que són les que van passar a la votació final. Tots els projectes desestimats poden ser consultats al web decidimlajonquera.cat, on s'inclou un document que especifica el motiu concret de desestimació de cadascun d'ells. Un cop finalitzat el treball tècnic, es va procedir a la votació final de la ciutadania.