La renovació de la pista esportiva del barri d'Horta Capallera de Figueres està a la recta final i es preveu que acabi a finals de mes. Les obres, adjudicades a E. Fàbrega Gestiona Obres SL per 82.473,60 euros, van començar el mes de juny passat i havien de durar tres mesos però es van aturar per una demanda del veïnat. Recentment s'han reprès i es preveu que aquest mateix dimarts es comenci la instal·lació de les noves tanques metàl·liques.

Quan el veïnat va conèixer el projecte complet de l'obra, va voler fer una esmena i va demanar al consistori una modificació del projecte inicial per canviar el tancament de la pista que estava previst en el projecte inicial. L'Ajuntament de Figueres va acceptar-la i fins que no es va fer la modificació del projecte, les obres van haver d'aturar-se.

Un espai molt utilitzat

Pel fet que l'espai és freqüentat per jovent que juga a pilota, la gent del barri volia que la futura nova pista tingués en compte el descans del veïnat i s'instal·lés una reixa específica. Segons informen des del govern municipal, volien que fos «més reforçada i que generés menys soroll» per aïllar l'impacte de les pilotes quan hi juguen.

El projecte inicial preveia que la pista estigués separada de les façanes nord de l'espai, per poder construir una tanca que les protegís de les pilotades. L'informe tècnic indicava també que aquestes tanques s'instal·lessin a la cara est i oest de la pista i, literalment: «En contacte amb parterres que es volen vegetar per aconseguir uns tancaments verds que amb plantes enfiladisses atenuïn la presència d'un tancament metàl·lic a gairebé tot el perímetre de l'espai de joc».