Un grup format per 140 persones, entre voluntaris a terra i submarinistes, va fer una recollida de brossa a la platja de l'Almadrava, a Roses, el passat diumenge 27 d'octubre al matí. Amb només dues hores al lloc, el grup va aplegar fins a 560 quilos de deixalles que estaven escampades a la sorra i a l'aigua.

L'activitat s'emmarcava en el programa de Mou-te pel Mar!, una plataforma que una plataforma que pren com a eixos l'esport, la salut i la consciència mediambiental, i que compta amb la participació de l'Ajuntament, la Confraria de Pescadors i el Grup d'Acció Local de Pesca-GALP.

Les persones que se sumaven a la iniciativa, ja sigui particulars o provinents de clubs i entitats esportives, etc, podien participar nedant, corrent o caminant, recollint al mateix temps la brossa que trobin escampada pel terra i pel mar.

Una de les singularitats de la campanya és la implicació de la comunitat pesquera. Durant els dies previs a l'acció de diumenge, les barques que surtin a feinejar recolliran els residus que trobin a alta mar i els dipositaran a la seva arribada a port en uns contenidors habilitats per l'ocasió, visualitzant així la brossa que s’acumula al mar i promovent un moviment social que neix de la preocupació per la conservació del mar.