Alguns dels identificats pels Mossos a la Jonquera estudiaran denunciar els fets per "negligències" en l'actuació. Els joves afirmen que agents de la BRIMO els han "retingut" durant prop de dues hores "sense motiu". Segons diuen, han arribat a la població una hora després de la convocatòria del tall -que no s'ha arribat a produir- per "curiositat" i que només per això se'ls ha identificat i els han requisat material. Entre ell, telèfons, una genolleres i diners en efectiu que, diuen, eren per una campanya de transport escolar. També han denunciat que els agents no han permès a un noi amb símptomes d'hipoglucèmia fer-se la prova de sucre i que els han interrogat sobre la seva possible participació en mobilitzacions a Barcelona.

Identificats pels Mossos a la Jonquera estudiaran denunciar els fets per «negligències» en l'actuació

El tall de l'AP-7 convocat a la Jonquera aquest matí i que no s'ha arribat a produir ha acabat amb diverses identificacions dels Mossos d'Esquadra. Alguns dels joves identificats han anunciat, però, que estudiaran denunciar els fets perquè consideren que hi ha hagut nombroses "negligències" en l'actuació.

Entre elles, que després de les identificacions no els han lliurat cap document on s'acrediti l'actuació ni el material que els han comissat, entre el qual hi ha els telèfons mòbils, objectes "d'esport" i diners en efectiu que, segons diuen, era per a una campanya de transport escolar a la comarca. "Ens han dit que han obert diligències informatives al jutjat de Figueres sense explicar-nos perquè ens el requisaven", han explicat.

Un dels nois, Lluc Huguet, ha dit també que les identificacions que els han fet han durat pràcticament dues hores i que han posat traves a un jove amb símptomes d'hipoglucèmia (una baixada de sucre) fer-se la prova del sucre. "També li han posat impediments per menjar i per anar al bany", ha detallat Huguet. "I tot això quan es tracta d'una identificació, si fos una detenció, ho entendríem, però no ho era", ha dit.

Participació a les manifestacions de Barcelona

En aquest sentit, ha remarcat que han vingut a la Jonquera per "curiositat" gairebé una hora després de la convocatòria del tall. "Anàvem a passar el dia a Figueres però hem decidit acostar-nos a veure com anava tot plegat i esmorzar", ha dit. Però no han arribat a fer-ho. Quan han arribat a l'aparcament on hi havia fins a disset furgonetes de la BRIMO i agents de la Guàrdia Civil, un grup d'efectius dels Mossos se'ls han apropat i els han identificat.

"Han decidit que érem joves que complíem el perfil que a ells els interessava. Suposem que es tracta, una vegada més, d'un cas de criminalització del jovent", ha afegit.

A més, Huguet ha explicat que els agents estaven "obsessionats" en saber si havien participat en manifestacions a Barcelona.