Més de 700 alcaldes i alcaldesses de tot Catalunya, amb una àmplia representació de batlles i regidors d'ajuntaments de l'Alt Empordà, han assistit aquest dissabte, 26 d'octubre, a un acte al Palau de la Generalitat, que ha comptat també amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent; de membres del Govern; del president de l'ACM, Lluís Soler, i el president de l'AMI, l'alcalde del Port de la Selva Josep Maria Cervera.

Són alcaldes i regidors d'ajuntaments que han aprovat la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l'amnistia per als presos polítics i en defensa del dret d'autodeterminació, proposada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) a tots els seus municipis adherits. En total, 839 ens locals han subscrit el text.

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha adreçat als representants de la política local per dir-los: «Ara més que mai no podem defallirperquè som en un moment clau i només junts ho farem possible, només junts tindrem la força suficient per acabar el que vam començar».«El poble de Catalunya així ho reclama i nosaltres hi hem d'estar a l'alçada», hi ha afegit.

12

El president Quim Torra rep alcaldes i regidors de l'Alt Empordà al Palau de la Generalitat

Alcaldes i regidors de l'Alt Empordà han celebrat la trobada a Barcelona i han recollit en imatges el moment compartit al Palau de la Generalitat. Tots ells han aprovat mocions de suport als presos polítics i exiliats i de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem.